Kategorie receptů
- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 2.00
IQejce jsou vejce s vysokým obsahem jódu a selenu, více se můžete dočíst v článku v projektu Výzva 52.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
IQejce (vejce s vysokým obsahem jódu a selenu) | 220 |
Kozí sýr čerstvý 45% | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Česnek | 4 |
Olej řepkový | 4 |
Špenát | 80 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pažitka hmotnost hotového pokrmu 355 g (na 100 g 550 kJ)
Energetická hodnota celkem: 2027 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1014 kJ
Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 4.5, SAFA (g): 7, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Předehřejeme si troubu na 170 °C. IQejce (vejce s vysokým obsahem jódu a selenu) si v misce rozmícháme s trochou mléka, ochutíme solí a pepřem. Česnek nasekáme a osmahneme na troše oleje. Přidáme pokrájený čerstvý špenát a necháme krátce zavadnout. Vlijeme IQejce a necháme lehce zatuhnout, poté přidáme sýr a přemístíme do trouby, pečeme cca 10 minut. Na závěr posypeme čerstvou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.